☘️ Dansk produceret - Leveret direkte til dig - 15 års erfaring ☘️

Bunddække til haven

Original price was: 175,00 kr..Current price is: 125,00 kr..

80 liter bunddække
– en form for strøelse i stedet for dækbark eller kakao-skaller

Dækker 2-3 kvm højbed

Materialet er reelt et restprodukt fra tækkerør, høstet langs Randers Fjord.
Bunddækket har ikke været udsat for sprøjtegifte og kunstgødning.

Bunddækket er godt til at

  • holde på fugten i jorden og mindske behovet for at vande
  • mindske brugen af sprøjtegift, fordi det hæmmer ukrudtet
  • ligge omkring planter i højbedet eller under hækken. Det er nemt at arbejde med.
  • give gode forhold til livet i jorden, herunder bl.a. regnormene som er gode i bedet

Yderligere produktinfo

Når du skal vælge bunddække til din have, så tænkes der ofte i planter, hvor jordtype, lysforhold og klima er vigtigt – planterne skal jo trives for at give et effektivt bunddække. Men det handler især om at få dækket al bar jord, så ukrudtet kan holdes nede.

Når vi hos jernbede.dk tænker bunddække, så tænker vi ofte barkflis, kakao-skaller, fiberdug, etc. og altså ikke så meget i planter. Og så tænker vi naturligvis i dette fine produkt, som vi henter lokalt i Uggelhuse. Bunddække fra jernbede.dk er faktisk et restprodukt fra tækkerør, som høstes på lavbundsarealerne langs Randers Fjord.

Fordelen ved at bruge restproduktet fra tækkerør som bunddække i dit bed er at vi dels tilfører gode næringsstoffer til din have og undgår sprøjtemidler til at fjerne ukrudt. Og dels hjælper vi med at fjerne overflødige næringsstoffer i lavbundsarealerne, som ellers ville ende i fjorden. Vi ser en stor værdi i det cirkulære ved at hente materiale og næringsstoffer fra lavbundsarealerne tilbage til haverne. Mange steder høstes lavbundsarealerne ikke mere og der tilføres reelt flere næringsstoffer end der er brug for. Disse næringsstoffer er gode i haven – i disse tilpassede mængder.

En anden fordel ved ikke at skulle bruge planter som bunddække er, at du ikke skal overveje hvor hurtigt planterne spreder sig, om de kræver vedligeholdelse eller måske endda forhindrer andre planter i at trives. Bunddække fra jernbede.dk kan du selv styre og det ligger sig, ligesom vi kender det fra barkflis eller kakao-flis.

 

Vægt 20 kg
Størrelse 56 × 46 × 31 cm